Policy Agenda

Politikai Hatás index

PHa-index 2011. I. negyedév

A Policy Agenda negyedéves előrejelzéséből kiderül, hogy a Politikai Hatás Index (PHa-index) alapján az elkövetkező három hónapban a kormány és az országgyűlés jogalkotási munkája során mely ügyek fogják a politikai napirendet meghatározni.

Tovább

PHa-index 2011. II. negyedév

A Policy Agenda második negyedéves előrejelzéséből kiderül, hogy a Politikai Hatás Index (PHa-index) alapján az elkövetkező három hónapban a kormány és az országgyűlés jogalkotási munkája során mely ügyek fogják a politikai napirendet meghatározni.

Tovább

Politikai Hatás Index (PHa-index) III. negyedév

A Policy Agenda –a kormány most kiadott törvényalkotási programjának alapján készült- harmadik negyedéves Politikai Hatás Index (PHa-index) előrejelzéséből kiderül, hogy az elkövetkező három hónapban a kormány és az országgyűlés jogalkotási munkája során mely ügyek fogják a politikai napirendet meghatározni.

Tovább

A harmadik negyedévben is Matolcsy, Navracsics és Némethné lesz a legnagyobb nyomás alatt

A politikai és jogalkotási értelemben hosszúra nyúlt második negyedév számos váratlan fordulatot tartalmazott és főként a gazdaság helyzete miatt a kormány munkatervétől eltérően több jogszabály is elkészült az elmúlt három hónapban. A Policy Agenda által kidolgozott Politikai Hatás Index (PHa-index) segítségével a harmadik negyedév jogalkotási munkáját is megvizsgáltuk.

Tovább

Jön az új BTK és a választási eljárás törvény: Navracsicséknak forró időszak következik

A következő negyedév jogalkotásának elemzése

A kormány az év elején azt ígérte, hogy konszolidációs időszak jön a törvényhozásban is. Az első negyedévben kidolgozott, elfogadott jogszabályok száma azt jelzi, hogy valóban takaréklángon van a közigazgatás. A Policy Agenda heti elemzésében a Politikai Hatás Index (PHa-index) segítségével vizsgálta meg, hogy mire lehet számítani a következő negyedévben a törvényhozásban.

Tovább

Mikortól lesz konszolidáció a parlament működésében?

A kormánypárti politikusok többször is kijelentették, hogy a ciklus hátralévő része már a parlamenti finomhangolás időszaka és nem a korábbi feszített tempójú jogalkotásé. A Policy Agenda a Politikai Hatás Index kutatási program keretében az egész ciklus során monitorozta a törvényhozási munkát. A meglévő adatok segítségével bemutatjuk, hogy mi is jellemzi a mostani parlament tevékenységét.

Tovább