Küldetésünk

Policy Agenda társadalompolitikával, gazdasággal és (köz)politikai kérdésekkel foglalkozik. Célunk, hogy segítsük értelmezni a minket körülvevő világot: ehhez adatokra, tényekre, számokra, kutatásokra, felmérésekre van szükség. Azaz olyan elemeire a világunknak, amelyek elvi lehetőséget megteremtik az objektív értékítéletnek.

A Policy Agenda magánszemélyek tulajdonában lévő független műhely. Fő kutatási területünk a munka világa, a magyar kis- és középvállalkozások helyzete, szociálisan nehéz helyzetben lévők. De természetesen célunk, hogy jobban megértsük a politikai folyamatokat, a társadalmi hangulatváltozásokat, és lehetséges fejlődési irányokat.

Elemzéseinkben a következő elvek vezérelnek minket:

  • hiteles adatforrásokra épüljön;
  • vélemény és a tények szétválaszthatóak legyenek;
  • közérthető, aktuális témákat érintsen.

Ennek érdekében 2010 óta hetente megjelentetünk elemzéseket, amelyeket reagálnak a magyar hétköznapokra. Ezekben kifejezetten célunk, hogy szakpolitikákkal is foglalkozzunk, nem csak a közvetlen pártpolitikai kérdésekkel.

A Policy Agenda Books könyvsorozatban olyan írások jelentek meg, amelyek átfogóbb képet adnak egy-egy időszakról, vagy éppen Nyugat-Európában már régóta vitatott témákat „hoznak” be a magyar köztudatba.

Többéves kutatási programjaink, mint a létminimum kutatás, a szakszervezeti kutatási program, a Gazdasági Fejlődés Index, a KKV Konjunktúra Index és a Politikai Hatás Index jelentős adatbázist halmoztak fel. Célunk, hogy minél több adatbázis felhasználásával, egészen új megközelítésekkel lehessen megismerni a magyar társadalmi, politikai, gazdasági viszonyokat.