Szakszervezeti adatbázis

Policy Agenda olyan többéves programba kezdett, melynek célja, hogy minél inkább feltérképezhető legyen a magyar szakszervezeti mozgalom intézményrendszere. Ennek a projektnek a legfőbb eleme egy adatbázis létrehozása, amely tartalmazza az összes működő szakszervezetet.

Az adatbázis építése során a szakszervezetek által leadott éves beszámolókat vettük alapul. Minden civil szervezetnek kötelezettsége, hogy leadjon minden év május végégig egy pénzügyi beszámolót, amelyet a www.birosag.hu honlapon bárki számára elérhetővé tesznek.

Az adatbázis építésének első fázisában összegyűjtöttük azokat a szakszervezeteket, akik 2016. évi tevékenységükről beszámolót készítettek. Ezenkívül jelenleg azokat is bevettük az adatbázisba, akik valamilyen oknál fogva nem adtak ugyan le beszámolót, de tagjai valamelyik szakszervezeti konföderációnak.

Az adatbázisban névre lehet keresni, illetve működési terület, konföderációs tagság alapján lehet szűrni. Annak érdekében, hogy áttekinthetőbb legyen a szakszervezeti rendszer nem csak az elsődleges konföderációs tagságot tüntettük fel, hanem azokat az alágazatokat, önálló, vagy származtatott jogi személyiségű szervezeteket is, akik a ágazati szervezetükön keresztül tagjai valamelyik konföderációnak.

Az adatbázis alapján folyamatosan közlünk elemzéseket a szakszervezeti mozgalom intézményrendszeréről. Ezeket a honlapunkon is olvashatják.

Kérjük segítse munkánkat! Amennyiben saját szervezetére vonatkozóan rossz adatokat lát, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot az info@policyagenda.hu email címen.

Amennyiben szeretne részletesebb adatokhoz jutni, vagy akár elemzést kérni egy-egy terület kapcsán, akkor szintén a fenti email címen állunk rendelkezésére.

Belépés az adatbázisba