Szociális Párbeszéd 2017

Szociális Párbeszéd 2017

A Policy Agenda évek óta önálló kutatási programokat vezet ezen a területen, segítve az érdekegyezetés világában érintett szervezeteket. Ennek része a Szociális Párbeszéd 2017 – Egyeztetés és érdekérvényesítés a munka világában című évkönyv is, amely összefoglalja a 2017. év eseményeit, vitáit, változásait.

Az első alkalommal megjelenő kiadvány reményeink szerint évente újabbakkal bővül, és így akár könnyebb lesz egy-egy eseményt átfogóbban is értékelni, a kiindulópontokat megvizsgálni és a miértekre választ kapni.

A Szociális Párbeszéd évkönyv-sorozatnak része lesz egy összefoglalás a munka világát érintő legfontosabb magyar eseményekről, a nagyobb sztrájkokról, sztrájkfenyegetésekről, az országos érdekegyeztetési fórumok munkájáról. Az elemzések mellett Magyarországon egyedülálló módon közöljük a szakszervezeti mérlegek és az ágazati statisztikák alapján készülő „Szakszervezeti helyzetkép” című anyagot. Ebben a tagdíjbevételek alapján konföderációkként, ágazati szövetségekként és szakszervezetenként bemutatjuk az ország legerősebb munkavállalói szervezeteit.