KKV cégvezetők: a munkaerőhiány problémája mindent visz

A Policy Agenda által számított KKV Konjunktúra Index értéke a korábbi időszak növekedése után váratlanul visszaesett. Csökkent azon cégek száma, amelyek javulást várnak a gazdaság általános helyzetében. A munkaerőhiány problémáját egyre jelentősebbnek érzik a cégvezetők, miközben negatívnak látják a kormány ezen területen nyújtott teljesítményét.

2017. 10. 04.  Folytatás

KKV cégvezetők: Jelentős munkaerőhiány, de nem látszik a megoldás

A Policy Agenda KKV Konjunktúra Indexe minimális mértékben növekedett az előző negyedévhez képest. Ugyanakkor egyre több vállalkozás érzi saját ágazatában a munkaerőhiány jeleit, miközben a pályakezdő fiatalok kivételével nem látják azt a társadalmi csoportot, amely segíthetne ezen a helyzeten.

2017. 04. 05.  Folytatás

Nem lesz jelentős béremelés a kkv cégvezetők szerint

Az előző negyedévhez képest kissé emelkedett a Policy Agenda KKV Konjunktúra Index értéke. A trend egy éve egy hullámzást mutat, mintha nem tudnák eldönteni a cégvezetők, hogy merre indul el a gazdaság. Az elmúlt negyedévi kutatásban vizsgáltuk a minimálbér emelés várható hatásait is.

2017. 01. 11.  Folytatás

Munkaerőhiánytól és az adórendszertől félnek a cégvezetők

Az előző negyedévhez képest kissé csökkent a Policy Agenda KKV Konjunktúra Index értéke. A trend egy tartós hullámzást mutat, mintha nem tudnák eldönteni a cégvezetők, hogy merre indul el a gazdaság. A mostani kutatásban vizsgáltuk a gazdaság előtt álló legfőbb akadályokat, és a munkaerőhiányt is.

2016. 10. 05.  Folytatás

Továbbra is hullámzó a magyar cégvezetők hangulata

Az IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola és a Policy Agenda közös kutatásában készített Kis- és középvállalati konjunktúra-index (KKV-index) értéke az előző negyedévesváratlanul jelentős - csökkenést követően, kissé javult ugyan, de még mindig 50 pont alatt van. Az adatok továbbra is azt mutatják, hogy hullámzó a cégvezetők megítélése, nem biztosak abban, hogy milyen irányba változik a gazdaság az elkövetkező időszakban.

2016. 07. 06.  Folytatás