Mikortól lesz konszolidáció a parlament működésében?

A kormánypárti politikusok többször is kijelentették, hogy a ciklus hátralévő része már a parlamenti finomhangolás időszaka és nem a korábbi feszített tempójú jogalkotásé. A Policy Agenda a Politikai Hatás Index kutatási program keretében az egész ciklus során monitorozta a törvényhozási munkát. A meglévő adatok segítségével bemutatjuk, hogy mi is jellemzi a mostani parlament tevékenységét.

2013. 03. 27.  Folytatás

A harmadik negyedévben is Matolcsy, Navracsics és Némethné lesz a legnagyobb nyomás alatt

A politikai és jogalkotási értelemben hosszúra nyúlt második negyedév számos váratlan fordulatot tartalmazott és főként a gazdaság helyzete miatt a kormány munkatervétől eltérően több jogszabály is elkészült az elmúlt három hónapban. A Policy Agenda által kidolgozott Politikai Hatás Index (PHa-index) segítségével a harmadik negyedév jogalkotási munkáját is megvizsgáltuk.

2012. 07. 17.  Folytatás

Jön az új BTK és a választási eljárás törvény: Navracsicséknak forró időszak következik

A következő negyedév jogalkotásának elemzése

A kormány az év elején azt ígérte, hogy konszolidációs időszak jön a törvényhozásban is. Az első negyedévben kidolgozott, elfogadott jogszabályok száma azt jelzi, hogy valóban takaréklángon van a közigazgatás. A Policy Agenda heti elemzésében a Politikai Hatás Index (PHa-index) segítségével vizsgálta meg, hogy mire lehet számítani a következő negyedévben a törvényhozásban.

2012. 03. 28.  Folytatás

2012. első negyedév jogalkotási szempontból TOP 10 ügye

2012. 01. 04.  Folytatás

A TOP5 politikai ügy a negyedik negyedévben

A Policy Agenda negyedik negyedéves Politikai Hatás Index (PHa-index) előrejelzéséből kiderül, hogy az elkövetkező három hónapban a költségvetési törvény, az adórendszer és az önkormányzati törvény uralják a politikai napirendet.

2011. 09. 29.  Folytatás